Uvodnik

‘Nitko nikada nije ušao u povijest kao velikan igrajući na sigurno’, upečatljiva je izjava velike svjetske sportske zvijezde Valentina Rossija, jednog od sugovornika u trećem izdanju našeg yachting, lifestyle i luxury magazina.

A upravo je ACI prije 33 godine ušao u povijest jedrenja igrajući na kartu vizije, hrabrosti i inovativnosti. Te 1987. godine u Rovinju je održan prvi ACI Match Race Cup, regata koja je tijekom 26. održanih izdanja uvrstila Hrvatsku na svjetsku nautičku kartu.

Ovogodišnje izdanje magazina ACI No 1. u velikoj je mjeri posvećeno novom hrabrom, kreativnom i vizionarskom projektu pod nazivom ACI Sail. Najveći lanac marina na Mediteranu je u suradnji s jednim od najuglednijih svjetskih nautičkih brendova Nautor’s Swan kreirao projekt koji će u potpunosti promijeniti iskustvo jedrenja na Jadranu te obogatiti kompletnu hrvatsku turističku ponudu. U skladu s imenom magazina No 1. upravo je ACI prva svjetska tvrtka koja s jedinstvenim ACI Sail ClubSwan 36 trening centrom uspješno jedri u budućnost.

Izvrsnost, liderstvo, energija, entuzijazam i posvećenost lajtmotiv su našeg magazina već treću godinu. Iznimni ljudi hrvatske i svjetske scene na našim su stranicama u ovim izazovnim i zanimljivim vremenima za ljudski rod podijelili svoja iskustva i izrekli brojne misli koje svima mogu poslužiti kao inspiracija. Novo četverojezično izdanje magazina ACI No 1. s velikim vam zadovoljstvom predstavlja aktualnog svjetskog prvaka u Formuli 1 Lewisa Hamiltona, vrhunskog talijanskog biznismena i vlasnika Nautor’s Swana Leonarda Ferragama, jednog od najnagrađivanijih svjetskih TV producenata Petea Radovicha te brojne druge zanimljive sugovornike i teme, kao i kompletan katalog svih naših marina.

Veliku zahvalu upućujemo svima koji su sudjelovali u pripremi novog izdanja magazina. Njihovo znanje, vještina i strast te ljubav prema moru i nautici bili su presudni kako bi se ostvarili vrhunski rezultati u skladu s renomeom ACI-ja.

Svim svojim gostima i nautičarima na Jadranu želimo mirno more i sigurnu plovidbu.

Navigare necesse est.

Kristijan Pavić, predsjednik Uprave
Adriatic Croatia International Club d.d.

Impressum 2020

IZDAVAČ
Adriatic Croatia International Club,
za djelatnost marina d.d.
Rudolfa Strohala 2, 51000 Rijeka
Tel. +385 (0) 51 271 288
Fax. + 385 (0) 51 271 824

UPRAVA ACI d.d.
Kristijan Pavić / predsjednik Uprave
dr. sc. Juraj Bukša / član Uprave

GLAVNI UREDNIK
Kristijan Pavić

IZVRŠNI UREDNICI / PRODAJA & MARKETING
Tanja Miletić / tanja.miletic@aci-club.hr
Bojan Kovačević / bojan.kovacevic@aci-club.hr

GRAFIČKI UREDNIK
Vibor Visković

GRAFIČKO OBLIKOVANJE I WEB DEVELOPMENT
Vixel, obrt za web i grafički dizajn

PRIJEVOD
Sandra Antulov, Vedrana Vukelić

LEKTURA/ PROOFREADERS
Blue Marble Transaltions

UREDNICI FOTOGRAFIJE
Petar Fabijan, Davor Žunić

SURADNICI
Vibor Visković, Fotografski studio Prof, Fotofaktor d.o.o.

TISAK / PRINT
Kerschoffset d.o.o.