Uvodnik

Nakon poslovno najuspješnije godine od samog osnutka, ACI u 2019. nastavlja svoju plovidbu punim jedrima. Na isti način kako razvijamo svaku od naše 22 marine, nastojeći svake nove nautičke sezone podizati ljestvicu standarda u nautičkom turizmu za razinu više, tako i projekt magazina ACI No.1 u svom drugom izdanju dizajnom, kvalitetom sadržaja i izborom tema ide korak dalje u odnosu na svoje prvo izdanje.

Sama naslovnica govori da je najveća investicija u povijesti ACI-ja privedena kraju i da prvi brodovi uplovljavaju u marinu Rovinj, najmoderniju i po mnogima najljepšu marinu nautičkog turizma na Jadranu koja dizajnom i tehnološkim rješenjima parira elitnim svjetskim destinacijama i stavlja Rovinj na sam vrh nautičke karte Europe. Marina od 196 vezova na koje se mogu vezati jahte prosječne dužine 17 metara, na godišnji vez može primiti i jahte do 35 metara dužine, a u tranzitu i plovila do 100 m dužine. ACI i Rovinj su to zaslužili, a vama želimo dobrodošlicu…

ACI No.1 2019. donosi potpuno novi katalog svih naših marina s fotografijama snimljenima prošle sezone te iznimno zanimljive sugovornike i teme koje pokrivaju sve domene društvenog života i uz neizostavni hedonizmom podvučen potpis, ulazi u živote osoba koje su na određeni način obilježile 2018. godinu, počevši s najboljom svjetskom kuharicom do najpoznatijeg književnika moderne europske književnosti i najpoznatijeg dizajnera automobila u svijetu.

Vjerujemo da smo ovim izdanjem ispunili, ako ne i nadmašili očekivanja postavljenja nakon prvog broja; pozivamo vas da nastavite s nama zajedničku plovidbu jer jedino što možemo obećati je da će biti hrabro, brzo, vjetrovito i sa puno stila, slovima i brojkom, No1.

Svim svojim gostima i nautičarima na Jadranu želimo mirno more i sigurnu plovidbu.

Navigare necesse est.

Adriatic Croatia International Club d.d.

Impressum

IZDAVAČ
Adriatic Croatia International Club,
za djelatnost marina d.d.
Rudolfa Strohala 2, 51000 Rijeka
Tel. +385 (0) 51 271 288
Fax. + 385 (0) 51 271 824

UPRAVA ACI d.d.
Kristijan Pavić / predsjednik Uprave
dr. sc. Juraj Bukša / član Uprave

GLAVNI UREDNIK
Boris Rivić

IZVRŠNI UREDNICI / PRODAJA & MARKETING
Tanja Miletić / tanja.miletic@aci-club.hr
Bojan Kovačević / bojan.kovacevic@aci-club.hr

GRAFIČKI UREDNIK
Vibor Visković

GRAFIČKO OBLIKOVANJE I WEB DEVELOPMENT
Vixel, obrt za web i grafički dizajn
Naslovnica / Cover – obrt Conspecta, Ivan Pavlin

PRIJEVOD
Sandra Antulov, dr. Slobodanka Lechner Lukinović,
mag. Alexandra Lechner- Papeš, Alessio Melchiorre, Rodolfo Segnan

LEKTURA/ PROOFREADERS
Blue Marble Transaltions

UREDNICI FOTOGRAFIJE
Petar Fabijan, Davor Žunić

SURADNICI
Hrvoje Bulešič (Yachts Croatia), Vibor Visković,
Fotografski studio Prof, Fotofaktor d.o.o.

TISAK / PRINT
Kerschoffset Zagreb d.o.o.