Uvodnik

Na regati Columbus, organiziranoj prije više od 25 godina povodom 500. obljetnice Kolumbova otkrića Amerike, maksikrstaš imena ACI No. 1 s ACI-jevom mladom posadom otisnuo se preko Atlantika. Prvi je to brod koji je pod hrvatskom zastavom plovio stranim vodama, prešao Atlantik i boravio u Americi.
Za upravljanje takvim brodom trebalo je puno ljudi, puno znanja i puno vještine. Ista sintagma može se provući kroz povijest nastanka i upravljanja najvećim lancem marina na Mediteranu.

Adriatic Croatia International Club danas je sustav od 22 marine i dva sidrišta, strateški idealno raspoređenih Jadranom, od Umaga na krajnjemu sjeveru do Dubrovnika na krajnjemu jugu Hrvatske.

Godina 2018. jest godina koja će u ACI-ju biti obilježena velikim poslovnim zamahom i kapitalnim investicijama. Usmjerenošću ka rekonstrukciji marina, širenju sustava te podizanju razine ponude i usluge želimo svojim nautičarima pružiti više. To činimo i prilagodbom komunikacijskih kanala suvremenim trendovima i implementacijom nove ACI-jeve aplikacije kao i novim konceptom tiskanoga i digitalnoga izdanja svojega godišnjeg kataloga ACI No. 1.
Intencija je čitateljima i korisnicima naših usluga, nautičarima – vlasnicima plovila i gostima, predstaviti novi format kataloga svih ACI marina u potpuno novom obliku yachting, lifestyle i luxury magazina ACI No. 1 – četverojezičnoga godišnjeg izdanja koje će na jednome mjestu objediniti najbitnije informacije za nautičare te zanimljivosti, ekskluzivne reportaže i lifestyle teme za ciljanu skupinu čitatelja koja živi more, a teži postizanju vrhunskih dostignuća u raznim aspektima društvenoga i gospodarskoga djelovanja, istovremeno njegujući hedonističku životnu filozofiju.

Uz želju da svaki sljedeći broj obilježi novu, uspješnu etapu na našemu putovanju, velika hvala svima koji su sudjelovali u pripremi prvoga izdanja magazina nazvanoga prema projektu za koji su također ljudi, njihova znanja i vještine, a prije svega ljubav prema moru i nautici bili presudni kako bi se ostvario njegov cilj i postignuli vrhunski rezultati.

Svim svojim gostima i nautičarima na Jadranu želimo mirno more i sigurnu plovidbu.

Navigare necesse est.

Adriatic Croatia International Club d.d.

Impressum

IZDAVAČ
Adriatic Croatia International Club,
za djelatnost marina d.d.
Rudolfa Strohala 2, 51000 Rijeka
Tel. +385 (0) 51 271 288
Fax. + 385 (0) 51 271 824

UPRAVA ACI d.d.
Kristijan Pavić / predsjednik Uprave
dr. sc. Juraj Bukša / član Uprave

GLAVNI UREDNIK
Boris Rivić

IZVRŠNI UREDNICI / PRODAJA & MARKETING
Tanja Miletić / tanja.miletic@aci-club.hr
Bojan Kovačević / bojan.kovacevic@aci-club.hr

GRAFIČKI UREDNIK
Vibor Visković

GRAFIČKO OBLIKOVANJE I WEB DEVELOPMENT
Vixel, obrt za web i grafički dizajn

PRIJEVOD
Presscut d.o.o.

LEKTURA/ PROOFREADERS
Presscut d.o.o. , Alessio Melchiorre, Slobodanka Lechner Lukinović

UREDNICI FOTOGRAFIJE
Petar Fabijan, Davor Žunić

SURADNICI
Martina Perhat, Mladen Gerovac, Hrvoje Bulešić (Jutarnji list),
Boris Lešić, Vibor Visković, Fotografski studio Prof, Fotofaktor d.o.o.

TISAK / PRINT
Kerschoffset Zagreb d.o.o.